Søndag d. 24/3: Locarno - Fondotoce

Turen ned gennem Tyskland og Schweiz var som den slags ture vist skal være - alt for lang, uden de store begivenheder - og alligevel hyggelig, fordi gamle kontakter fornys, og der er god tid til at få snakket med nye mennesker.

Søndag morgen tumlede vi ud af bussen foran roklubben i Locarno. Trailerbilerne var ankommet for længst, og synet af inriggerne og vand var nok til at få os til at glemme de halvmøre kroppe, der uvægerligt er resultatet af et ophold i en sovebus.

Solen skinnede fra en høj, blå himmel, men det blæste pænt, og først da vinden lige løjede lidt, blev der givet grønt lys for losning af bådene. Den slags tager jo den tid, det skal tage, så inden alle både var på vandet havde Kong Vind tændt for turbinerne igen. Efter det første kryds ud i Lago Maggiore havde vi dog vinden i nakken resten af dagen. Og det uanset, hvor mange små og store pynter vi roede forbi. 

Frokosten fik vi ved en sydvendt strand ved Cannero Riviera, hvor der var læ, men så snart vi var på vandet igen, legede vinden igen tagfat med os. Målet for dagens roning var campingpladsen i Feriolo, som ligger i Italien. Vi nåede frem i nogenlunde samlet trop sidst på eftermiddagen. Der var god plads til at lægge bådene op, og landgangs-øllen efter årets første 45 km blev virkelig nydt.

Den glimrende 4 retters menu, som denne første aften blev serveret på campingpladsens restaurant, blev de næste dage overgået af de kulinariske herligheder, vi selv kokkererede efter de udleverede opskrifter: Kylling med gongonzolasauce - minestronesuppe - paneret kalvekotelet. Det var kræs.
Læs mere om turen