Fredag d. 29/3: Lugano - Figino

Fredag stiftede flere både bekendtskab med det italienske grænsepoliti. Der skulle vises pas - vi kunne jo være bådflygtninge??

Havnefronten i Lugano blev inspiceret fra vandsiden, enkelte mandskaber var i land til is eller cappucino og landholdet havde besluttet at flytte frokoststedet fra Morcote til Melide. Det var blevet påske - og alle motorbådsejere med respekt for sig selv (andre havde de i hvert fald ikke respekt for) skulle ud og fræse noget benzin af. Det gik ikke stille af - og vandet ved småbroerne i Morcote var for uroligt til, vi kunne fortøje der. Så det blev frokost i græsset ved den offentlige parkeringsplads, da den kommunale græsplæne var uden for vores rækkevidde - der skulle spørges om lov - og nu var det altså siesta.
Bådene læsses
(Klik på billedet og se det i stort format)
Efter frokost gik turen via Ponte Tresa tilbage til Figino, hvor vi pakkede bådtrailere for sidste gang. Læsse-øllen blev indtaget med nogen vemod, nu var det slut med roningen.

Middagen nåede ikke de tidligere dages høje standard. Vi havde ikke tænkt på, at i katolske lande spiser man ikke kød Langfredag.
Læs mere om turen