Ørredfilet med tomatpesto

Ørred med hjemmelavet tomatpesto.
Serveres med fyldte portobellosvampe og pasta med mild chilifløde.

Ingredienser:

4 personer

1 ørred (1½ - 2 kg)
13 soltørrede tomater i olie
2 fed hvidløg
40 g pinjekerner
2 spsk. vand
50 g parmesanost
6-8 portobellosvampe
3 løg
1 lille squash
25 g smør
hakket persille
salt og peber
500 g pasta
1½ dl hvidvin
2½ dl fiskefond
1½ dl fløde
1 rød peberfrugt
chili efter behag

Ørredfilet med tomatpesto:
Rens fisken grundigt, fjern skind og ben og læg ørredfileterne i et smurt ovnfast fad.

Hak 8 soltørrede tomater meget fint sammen med 1 fed hvidløg og pinjekernerne. Rør 1 spsk. olie fra tomaterne, vand og ost i.

Fordel blandingen over ørredfileterne.

Sæt fadet midt i en 200º varm ovn i ca. 15-20 minutter.

Fyldte portobellosvampe:
Læg svampene i et ovnfast fad med stokken opad.

Sauter 1 fed knust hvidløg, 1 stort løg i tern, squash i små tern og 5 hakkede soltørrede tomater i 5 minutter i smør. Krydr med salt og peber og kom blandingen på svampene.

Svampene sættes i ovnen ved 200º i 15-20 minutter.

Drysses med hakket persille lige inden servering.

Pasta med mild chilifløde:
2 finthakkede løg, peberfrugt i tern, chili og hvidvin koges ind til det halve. Fiskefond og piskefløde tilsættes og sovsen koger i 10 min ved svag varme.

Pastaen koges efter anvisningen, og chilifløden hældes over.