Æbletærte med kanelis

Æbletærte med kanelis

En lækker dessert der "dufter lidt af" jul.
Serveres med vanilieis der er rørt op med kanel og ahornsirup.

Ingredienser:

4 personer

4 plader frossen butterdej
½ dl ahornsirup
2 tsk. kanel
1 l vanilieis
60 g smør
100 g marcipan
1 æggehvide
3 syrlige æbler
2 spsk. perlesukker
1 æggeblomme
½ dl ristede mandelsplitter
citronmelisse.

Stil isen i køleskabet i 15-30 minutter. Rør sirup med kanel og rør det sammen med vanilieisen. Stil isen på frost igen.

Læg butterdejspladerne på bordet og brug en rund udstikker til at lave 4 runde plader. Tag en anden udstikker, der er 1-2 cm mindre i diameter, og stik den lidt ned i pladerne, men ikke helt igennem. Tag en gaffel og prik en masse huller i den inderste cirkel.

Rør 50 g smør, marcipan og æggehvide sammen til en ensartet masse og fordel den på den inderste cirkel. Der må ikke komme noget på den yderste ring.

Skær æblerne i kvarter, fjern kernehuset og skær æblebådene i skiver.

Læg æbleskiverne på indercirklen oven på marcipanen og pensel dem med smeltet smør.

Rør æggeblommen med 1 spsk. vand og pensel yderringen med den.

Drys tærterne med perlesukker og bag dem i 15 min. ved 200º

Anret tærterne på tallerkener. Læg en kugle is på hver og pynt med mandelsplitter, sirup og citronmelisse.