SøndagMandagTirsdagOnsdagTorsdagFredagLørdagBillederBilledmødeDeltagereForsiden

Onsdag d. 16/4: Desenzano - Bardolino

Onsdag har min ejer landdag og jeg må igen blive hjemme. Alle har efter planen en landdag. Normalt sørger landholdet for frokost til de roende, men eftersom vi denne gang får en papirspose hver med frokost af hotellet, kan landholdet gøre lige, hvad der passer dem.

Min ejer tog med de andre til Desenzano, hvor de skulle i bådene, og videre til Sirmione sammen med nogle andre, som også var på landholdet.

Sirmione ligger på en halvø, der går langt ud i vandet fra den sydlige ende af Gardasøen. Den er samtidig ret høj (klipper), så man får en rigtig god udsigt fra enden af halvøen. Søen er på dette sted ca. 17,5 km bred. Dagen var varm og stille, blikvand.

På spidsen af halvøen ligger ruinerne af et vældigt bygningsanlæg, hvor de både har haft gulvvarme, badebassin, mosaikgulve, frescoer på væggene, bibliotek m.m. - og så er det mange århundreder siden. Imponerende. Der lå også et lille museum, hvor man kunne se nogle af de ting, der er fundet i området, også ude i vandet (pilespidser, skjold, nåle, fiskeredskaber m.m.).

Samtidig var der utrolig fredeligt, oliventræerne stod og strakte sig i solen, andre træsorter var sprunget ud i lysegrønt eller med hvide eller røde blomster, græsset var grønt og fuldt af bellis, og fuglene kvidrede. Efter noget tid kunne min ejer og de to, hun fulgtes med, vinke til alle vores 16 både, idet de rundede pynten.

Herefter gik de ned og så den gamle borg inde midt i byen. Mange byer langs Gardasøen har deres egen borg. De små samfund har åbenbart skulle forsvare sig tit mod udefra kommende.

Derefter gik min ejer sammen med to andre rundt i den hyggelige by, som ligesom de andre byer langs Gardasøen, består af små, smalle stræder og små, hyggelige torve med masser af fine blomsteranlæg.

De kom også forbi en isbod med is og vafler og krymmel i alle afskygninger. De spiste frokosten på havnen, og min ejer tog så flyvebåden hjem til Limone midt på eftermiddagen. Det tog ca. 1½ time - OK, det går lidt hurtigere, end når vi ror.

Læs mere om turen

Kontakt webmaster