Bagt lange med basilikum panade

Bagt lange med basilikum panade

Serveres med lun tomatsalat og små nye kartofler.
Kan også laves i mindre portioner og bruges som forret.

Ingredienser:

4 personer

800 g langefilet
30 g smør
1 fed hvidløg
1 spsk rasp
2 skalotteløg
2 dl hønsefond
2 dl hvidvin
2 dl fløde
1 stort bundt basilikum
olivenolie
salt og peber
8 tomater
lidt grøn salat

Lun tomatsalat:
Skær tomaterne i skiver. Vend dem i olivenolie og læg dem i et ildfast fad. Krydr med salt, peber og lidt finthakket skalotteløg.

Bages ved 170 g i ca. 20-25 min. Jo længere tid ved jo lavere varme, jo mere smag i tomaterne.

Serveres alene eller sammen med lidt grønt salat.

Lange med basilikum panade:
Kom smør (blødt), rasp, ½ knust fed hvidløg  og masser af friskhakket basilikum, salt og peber i en lille skål og rør det sammen.

Skær fisken i portionsstykker, der er ens i højden. Placer dem i et smurt ildfast fad, krydr med lidt salt og fordel panaden på stykkerne.

Bag fisken ved 190 g i ca. 10-12 min.

Klassisk fiskesauce:
Skær 1 skalotteløg i fine tern og sautér det i lidt olie i en gryde. Tilsæt hvidvin, hønsefond og lad det koge ind til det halve. Tilsæt fløde og lad det igen koge ind til 2/3 del.

Kan evt. jævnes med lidt maizena eller lad det koge ind til saucen får en cremet konsistens. Smag til med salt og peber og tilsæt evt. lidt friskhakket basilikum.

Server med små kartofler med skræl.

Opskriften er fundet på www.skagenfood.dk