Chili- og hvidløgsmarineret hellefisk

Chili- og hvidløgsmarineret hellefisk

Delikat smag - nem at tilberede.
De friske asparges kan evt. vendes i lidt olie på en varm pande.

Ingredienser:

4 personer

1/2 pose frisk dild
1 spsk citronsaft
4 spsk creme fraiche 38%
1 tsk havsalt
1/2 tsk peber
600 g ferske hellefisk
1 dl vindruekerneolie
1 frisk chilipeber
2 fed hvidløg
1 kg aspargeskartofler
500 g friske asparges

Marinade: Bland olie med chili (renset for kerner og stilk) og hvidløg sammen i en blender, til det bliver til en puré.

Udben og fileter hellefisken. Læg fileterne i et fad og hæld marinade over. Stil dem i køleskabet mindst en time (3-4 timer er bedst).

Dressing: Dilden hakkes fint og røres sammen med citronsaften i cremefraichen og smages til med salt og peber.

Hæld dressingen i en skål og pynt med et par dildkviste før serveringen.

Skyl kartoflerne grundigt og lad dem småkoge i ca. 20 minutter.

Hellefisken drysses med salt og peber og bages i en forvarmet ovn ved 180°C i ca. 12 til 15 minutter.

Serveres på en bund af friske asparges.

Denne opskrift er fundet på www.opskrifter.dk