Vinmarineret vildtsteg

Vinmarineret vildtsteg

Server evt. med kartofelskiver, asparges og stegte svampe.
Andre dele af vildt, f.eks. yderlår, bov eller højreb kan også bruges, men bør da ligge i marinade i 1-2 uger.

Ingredienser:

6 personer

1½ kg steg af rådyr
2 spsk.smør
1løg
1gulerod
8 dl.rødvin
1 spsk. knuste kryderpeberkorn
1 spsk.knust enebær
1laurbærblad
3 spsk.olie
2 spsk. hvedemel
2 dl. fløde
salt
peber
1-2 spsk. ribsgele

Afpuds stegen og læg den i et smalt fad. Skræl løg og gulerod, skær dem i skiver og bland dem med rødvin, laurbærblad, enebær, peberkorn og olie

Hæld marinaden over stegen. Den skal dække kødet, spæd ellers med lidt rødvin. Stil den i køleskabet 3-4 dage og vend stegen et par gange undervejs.

Tag stegen op og tør den af. Varm fedtstof i en stegegryde, kom den i og brun den godt. Salt let og spæd med 2-3 dl. af marinaden.

Lad kødet småstege under låg i 1½-2 timer og spæd undervejs med mere marinade. Tag stegen op og lad den hvile under folie.

Rør melet ud i lidt vand og jævn skyen til sovsen. Tilsæt fløde og smag til med salt, peber og ribsgele.

Skær kødet i tynde, fine skiver og server med sovsen til.