Ovnbagt fisk fra øen Spetsai

Som navnet antyder, kommer den oprindeligt fra den skovklædte ø Spetsai, som er en af de fire Saroniske Øer syd for Athen.

Ingredienser:

4 personer

2 spk olivenolie
1 finthakket løg
2 fed finthakket hvidløg
1 dl tør hvidvin
1 dåse flåede hakkede tomater med saft
1 nip sukker
2 spk fintsnittet bredbladet persille
salt og peber
4 fiskefileter á 175 g (havtaske, brasen, lange, slethvar, pighvar eller torsk)
saften af ½ citron
50 g rasp
fintsnittet bredbladet persille til pynt

Retten kan tilberedes med mange forskellige fisk, enten i form af fileter eller udskåret som fiskesteaks.

Varm olien på en pande, tilsæt løg og hvidløg, og svits det i 5 min, til det er svagt gyldent. Tilsæt vin, tomater med saft, sukker, persille, salt og peber og bring det i kog. Lad det simre i ca. 30 min, til saucen er tyknet lidt.

Læg i mellemtiden fisken i et oliepenslet, ildfast fad. Stænk citronsaften over og krydr med salt og peber.

Når tomatsaucen er tyknet, fordeles den jævnt over fiskefileterne. Bag retten i en forvarmet ovn ved 170º i 10-15 min alt efter fiskefileternes tykkelse.

Skru ovnen op på 220º. Drys raspen ud over fisken, og bag den yderligere 15 min i ovnen, eller til fisken er mælkehvid og overfladen gyldenbrun og sprød.

Drysses med persille og serveres.