Rosmaringrillet svinemørbrad

Svinemørbrad på grill med lækre grillede æbler.

Ingredienser:

4 personer

1 svinemørbrad på ca. 500 gram
1 citron (økologisk)
1 lille frisk hvidløg eller 6 fed
6 rosmarinkviste
5 peberblanding fra Santa Maria
3/4 dl olivenolie
salt
4 saftige sommeræbler
120 gram gedeost
2 kviste rosmarin
1 - 2 spsk. akaciehonning

1: Lav en marinade af reven citronskal, citronsaft, hvidløg i tynde skiver, 4 rosmarinkviste, peberblanding og olivenolie.

Læg mørbraden i marinaden og lad den trække mindst 2 timer.

Kasser marinaden men gem rosmarinkvistene. Brun mørbraden hurtigt og krydr med salt.

2:Juster risten på grillen, så der er god afstand til kullene.

Læg rosmarinkvistene ved kødet, og grill det i ca. 25 minutter. Vend jævnligt.

Pak kødet ind i folie og lad det hvile i 10 minutter.

3: Halver æblerne og fjern kernehuset med en ske, så der bliver et pænt hulrum.

Skær osten i 8 tynde skiver, og læg en skive i hvert hulrum.

Læg dernæst lidt rosmarin og peber oven på, og dryp med akaciehonning, afhængig af æblets sødme. Det må endelig ikke blive for sødt.

4: Læg æblerne tæt sammen på grillen i god afstand til kullene og læg en stor foliebakke over æblerne som låg, eller grill dem indirekte i en kuglegrill i ca. 15 minutter.

5: Skær mørbraden i tynde skiver og server den sammen med grillede æbler, en god skål grøn salat og lunt brød - eller salat af grillede nye kartofler med sennepsfrø og tabasco.