Fyldte græske tomater

Fyldte græske tomater

Med græske kartofler og tzatziki.
Undlades kartofler og tzatziki kan tomaterne bruges som forret.

Ingredienser:

4 personer

15 store ikke for modne tomater
300 g oksefars
1½ dl olivenolie
1½ dl ris
1 tsk tomatpasta
3 revne løg
indmad fra tomaterne
lidt vand
salt & peber
lidt persille eller krusemynte
1 l yoghurt natural
4-5 fed knust hvidløg
lidt vineddike eller citronsaft
1 agurk
kartofler
citronsaft
oregano

Skær et låg af tomaterne, og udhul disse med en skarp teske.

Fyldet blandes sammen i en skål og fyldes i de udhulede tomater, låget lægges på og tomaterne lægges i et fad og dryppes med olie.

Tomaterne sættes i oven i ca. 1 time ved 200º

Græske kartofler:
Kartoflerne skrælles og skæres i ¼ på langs.

Kartoflerne lægges i en bradepande, dryppes med olivenolie, lidt citronsaft og drysses med salt.

Kartoflerne sættes i oven i ca. 1 time ved 200º (Sammen med tomaterne). Vend kartoflerne en gang imellem.

Det sidste kvarter drysses kartoflerne med oregano og smages til med salt og citronsaft.

Tzatziki:
1 l youghurt naturel drypper af i et kaffefilter i 3-4 timer.

Tilsæt 4 - 5 knuste hvidløg (efter smag - og størrelse), smag til med lidt vineddike eller citronsaft og salt.

1 agurk skrælles, rives groft og drysses med salt - og drypper af i en sigte ca.1 times tid.

Agurken blandes i yoghurtmassen - og er klar til servering. Kan pyntes med et par oliven eller lidt "grønt".