Struds med æble og appelsin

Struds med æble og appelsin

En lækker strudsesteg med æble, appelsin og nødder.
Serveres med aspargeskartofler, grønne bønner og en sauce lavet af the og portvin.

Ingredienser:

4 personer

1 strudsesteg (750 - 800 g)
2 spsk olie
1 dl friskpresset appelsinsaft
1 dl bouillon
3 dl kraftig the
3 spsk portvin eller madeira
40 g hasselnøddekerner
1 dl mælk
1 grønt æble i tynde både
2 appelsiner i fileter
1 spsk majsstivelse udrørt med 2 spsk vand
2 spsk hakket persille
800 g aspargeskartofler
300 g grønne bønner
salt og peber

Tør strudsestegen med køkkenrulle og gnid den med salt og peber.

Opvarm olien i en stegegryde og brun stegen på alle sider. Tilsæt appelsinsaft, bouillon, the og portvin.

Kog under låg i ca. 30-35 minutter til stegen er svagt rosa (Et stegetermometer skal vise en centrumtemperatur på 57º).

Tag stegen op, pak den i alufolie og lad den hvile.

Kog hasselnødder 5 min i mælk. Kassér mælken og skyl nødderne i varmt vand.

Si og skum skyen og kog den jævn med majsjævning.

Kom hasselnødder, æble og appelsiner i skyen og kog det et par minutter. Smag til med salt og peber.

Skær stegen i tynde skiver og anret med lidt æbler, nødder og appelsiner på.

Server med aspargeskartofler og bønner drysset med lidt persille. Kom resten af saucen i en sauceskål og drys den med resten af persillen.