Lammekølle med persillesovs og hvidløgscreme

Lammekølle med persillesovs og hvidløgscreme

Lammekølle stegt på panden. Serveres med persillesovs, hvidløgscreme, bagte løg og sukkergulerødder.

Ingredienser:

6 personer

1 udbenet lammekølle
2 hvidløg
1 citron
1 kg kartofler
timian
1 bdt persille
¼ l økologisk piskefløde
½ l kalvefond
6 små løg
3 gulerødder
lidt smør

Lammekølle:
Steg en lammekølle skåret i større stykker i olie med et hvidløg i hele fed, citronskal, salt og peber.

Kartoffelpandekage:
Revet kartoffel steges i olie med citronskal, hvidløg og timian.

Bagte løg:
6 små løg med skræl dryppes med balsamico og bages ca. 30 min. ved 200º.

Sukkergulerødder:
Skræl gulerødderne, og skær 3 riller i dem. Skær gulerødderne i skiver. (Nu skulle de gerne ligne blomster). Kom dem i en gryde med lidt persille og en klat smør. Kog under låg i ca. 15 min.

Persillesovs:
Persille, hvidløg og stegesky blendes og hældes i gryden gennem en sigte. Koges igennem.

Hvidløgscreme:
Tag nogle hvidløgsfed og kog dem i en gryde. Når det koger op, skiftes vandet ud og der koges op igen. Skift vandet ud og kog op igen.

I en lille gryde kommes ½ l. kalvefond, ¼ l økologisk piskefløde og de kogte hvidløg.

Lad det koge tykt, blend det og hæld det tilbage i gryden og varm op.

Servering:
Anret lammekøllen i tynde skiver ovenpå kartoffelpandekage og pynt tallerkenen med persillesovs, hvidløgscreme, løg og gulerødder.