Timianstegt roastbeef

Timianstegt roastbeef

Timianstegt roastbeef med ovnbagte rodfrugter, Trompette de la Mort sauce og dampede porrer/forårsløg.

Ingredienser:

6 personer

1 roastbeef (ca. 1200 g)
1 potte timian
olivenolie
1 finthakket løg
1 spsk. balsamicoeddike
2dl rødvin
1 l god kraftig oksefond
100 g Trompette de la Mort
200 g koldt smør
1.2 kg blandede rodfrugter (Knoldselleri - Pastinak - Kartofler)
4 past. æggeblommer
2 dl mælk
lidt rasp
porrer eller forårsløg
salt og peber

Sauce:
Varm olien op i en gryde, sauter løget til det er gyldent, kom balsamicoeddike ved og lad det bruse op.

Kom rødvin ved og lad det koge ned til det halve. Kom kraftig oksefond ved, og lad det koge ned i ca. 45 minutter.

Hvis saucen er meget tynd kan man jævne den med lidt maizena udrørt i koldt vand eller lidt piskefløde.

Kom Trompette de la Mort ved. Lad saucen stå og småsimre.

Lige inden servering monteres den med tern af kolde stykker smør, saucen må ikke koge videre, men kun holdes varm og smages til.

Roastbeef:
Brun roastbeefen i en gryde eller på en pande til den er brun over det hele.

Stegen lægges i en bradepande, drysses med salt, peber og masser af frisk timian og kommes i en forvarmet ovn ved 200 grader i 35 minutter (Stegetermometer skal vise 55 grader).

Lad stegen hvile tildækket i 15 min. inden udskæring.

Ovnbagte rodfrugter:
Skræl kartofler/rodfrugter og kog dem uden salt til de er møre.

Rodfrugterne dampes af, pureres og røres med smør, æggeblommer og mælk og krydres med salt og peber.

Kom kartoffelmosen i et smurt ildfast fad drysset med lidt rasp.

Sættes i en varm ovn ved 200 grader i ca. 30 minutter.

Server tynde skiver roastbeef med Trompette de la Mort sauce, kartoffelgratin og dampede porrer/forårsløg.