Pizza med svampe og æble

Pizza med svampe og æble

En klassisk pizza med et twist af Danmark.

Ingredienser:

1 person

1 portion pizzadej
75 g mozarella
6 tsk. mascarpone
75 g blandende svampe
10 skiver kartoffel, skåret på mandolin
Lidt spæd frisk timian
2 spsk. olivenolie
1 sur-sødt rødt æble

Rul to pizzabunde ud (30 cm i diameter) af en god pizzadej.

Pluk ½ mozzarella og fordel jævnt over bunden. Husk at lade 1/2 cm være fri  langs kanten.

Læg skiver af kartoffel på, og derefter små toppe mascarpone hist og her, fordel svampene skåret i mindre stykker og dryp med lidt olivenolie.

Pizzaen bages på en opvarmet bagesten ved 230 grader (gerne varmere og helst på indstillingen oven- og undervarme) til skorpen er gylden og bunden sprød.

Når pizzaen er gylden og sprød, tages den ud og anrettes med et stænk olivenolie, salt, peber, friske æbler skåret på mandolin og lidt spæd timian.

Pizzaen er udviklet af Gorm Wisweh