Skrub og rens muslingerne under rindende vand - Muslinger der er beskadigede og muslinger som ikke vil lukke sig kasseres.
Bring vin, timian og laurbærblad i kog i en stor gryde, kom muslingerne i og lad dem koge 4-5 min.
Hæld muslingevæsken gennem en si og gem det. Smid uåbnede muslinger ud. Tag den ene halve skal af hver musling.
Varm olien op i en gryde, tilsæt løg og svits i ca. 3 min. Tilsæt hvidløg og steg videre i ca. 1 min.
Hæld muslingevæsken i og bring det i kog. Lad det koge i 2 min. eller til det næsten koger ind.
Tilsæt tomatkødet, tomatpuré og sukker. Skru ned for varmen og lad det simre i 5 min.
Tilsæt vinaigre og lad det simre 5 min. mere.
Kom muslingerne i gryden og lad dem koge ved mellemvarme til de er gennemvarmede og server i varme dybe tallerkener.
Pynt med smuldret feta og friske timianblade.