Saganaki muslinger

Saganaki muslinger

Muslinger smager altid godt og er nemme at tilberede.
Her serveret med en lækker tomatsauce og drysset med feta.

Ingredienser:

6 personer

750 g blåmuslinger
12 cl tør hvidvin
3 kviste timian
1 laurbærblad
1 spsk olivenolie
1 stort finthakket løg
1 fed finthakket hvidløg
420 g modne tomater uden skind skåret i halve
2 spsk tomatpuré
½ tsk sukker
1 spsk rød vinaigre
70 g smuldret feta
1 tsk friske timianblade

Skrub og rens muslingerne under rindende vand - Muslinger der er beskadigede og muslinger som ikke vil lukke sig kasseres.

Bring vin, timian og laurbærblad i kog i en stor gryde, kom muslingerne i og lad dem koge 4-5 min.

Hæld muslingevæsken gennem en si og gem det. Smid uåbnede muslinger ud. Tag den ene halve skal af hver musling.

Varm olien op i en gryde, tilsæt løg og svits i ca. 3 min. Tilsæt hvidløg og steg videre i ca. 1 min.

Hæld muslingevæsken i og bring det i kog. Lad det koge i 2 min. eller til det næsten koger ind.

Tilsæt tomatkødet, tomatpuré og sukker. Skru ned for varmen og lad det simre i 5 min.

Tilsæt vinaigre og lad det simre 5 min. mere.

Kom muslingerne i gryden og lad dem koge ved mellemvarme til de er gennemvarmede og server i varme dybe tallerkener.

Pynt med smuldret feta og friske timianblade.