Grillede figner og meloner

Grillede figner og meloner

I denne ret er peber en ingrediens og ikke et krydderi. Retten kan også serveres som dessert.

Ingredienser:

4 personer

6 friske figner
1 moden netmelon
laurbærblade
friskkværnet sort peber
olie
træspyd til grilning
120 ml rørsukker
120 ml hvidvin
6 kviste rosmarin
2 tsk hele sorte peberkorn
80 ml balsamicoeddike

Kom rørsukker, hvidvin, rosmarin, sorte peberkorn og balsamicoeddike i en gryde og kog i ca. 20 min til en let karamelagtig konsistens.

Sæt halve figner på spyd skiftevis med laurbærblade.

Sæt skrællet melon skåret i grove firkanter på spyd.

Krydr både figer og meloner med friskkværnet peber og lidt olie.

Grill spyddene 5 minutter på hver side eller bag dem 10 minutter i ovnen ved 200 grader.

Server med siruppen.