Skaldyrsrisotto

Skaldyrsrisotto

En forret der vil vække lykke.
Serveres med hummerbisque og frisk kørvel.

Ingredienser:

6 personer

Muslinger
1 kg friske blåmuslinger
1 porre
1 gulerod
1 skalotteløg
1 spsk. olie
2 dl tør hvidvin
5 dl vand.

Hummerbisque
2 canadiske hummere
olie
1 gulerod
1 skalotteløg
1 spsk. konc. tomatpuré
2 kviste timian
2 cl. cognac
2 dl tør hvidvin
1/2 liter muslingesuppe
1 dl piskefløde
salt og peber.

Risotto
1 skalotteløg
25 g smør
200 g risottoris
1 1/2 dl tør hvidvin
6-8 dl muslingesuppe + vand
2 snittede porrer
salt og peber
1 bdt. frisk kørvel

Muslinger
Skrub muslingerne og check, at alle er lukkede.
Kassér de åbne muslinger, som ikke lukker sig ved et let bank mod bordkanten.

Sautér fintsnittet porre, gulerod og skalotteløg i olie, til løgene er klare.
Kom hvidvin og vand ved, og bring det i kog.

Kom muslingerne i den kogende lage og kog dem 5 minutter under låg, til de har åbnet sig.
Kassér de muslinger, som ikke er åbne.

Si muslingesuppen. Pil muslingerne ud af skallerne og gem nogle af de flotteste til pynt.

Hummerbisque
Bræk halerne af hummerne og pil kødet ud. Knus kløerne og pil kødet ud. Gem hummer-kødet til senere.

Knus hummerskallerne og brun dem ved kraftig varme i lidt olie i en gryde.

Tilsæt finthakket skalotteløg, gulerod, timian samt tomatpuré og rist kraftigt, til det begynder at blive brunt.

Flamber bisquen i cognac og kom hvidvin samt muslingesuppe ved.

Kog bisquen i 20 minutter ved svag varme, og si den gennem en finmasket sigte. Kog bisquen ind til det halve, kom fløde ved og kog til konsistensen er cremet. Smag til med salt og peber.

Risotto
Sauter finthakket skalotteløg klar i smør, tilsæt ris og bland det godt. Kom hvidvin samt muslingesuppe ved og kog ca. 20 minutter under jævnlig omrøring. Spæd til med ekstra suppe eller vand.

Kog de snittede porrer med de sidste 5 minutter og smag til med salt og peber.

Skær hummerkødet i mindre stykker og kom det i risottoen sammen med muslingerne.

Varm det godt igennem og anret i dybe tallerkener. Kom lidt hummerbisque ved og pynt med kørvel.

Denne opskrift er fundet i Føtex kogebogen 65 Kokkehuer