Torsketournedos

Torsketournedos

Torsketournedos med sprød panade, squashsauté og tomatragout.
Kan også serveres som hovedret til to personer, evt. med lidt frisk pasta.

Ingredienser:

4 personer

400 g torskefileter
60 g mandelflager
1-1½ spsk. akaciehonning
½ tsk. knust sort peber
6-8 kviste citronmelisse
1 squash
3-4 tomater
1 fed hvidløg
1-1½ spsk. smør
olivenolie
salt og peber

Panade:
Bland mandelflagerne med knust peber samt citronmelisse og bind det sammen med akaciehonning.

Tomatragout:
Rist grofthakkede tomater i olie i en gryde, til de afgiver saft. Tilsæt knust hvidløg og lad det koge i 5-10 minutter.

Kom evt. lidt vand ved, hvis ragouten er tør.

Pisk smør i og smag til med salt og peber.

Torsketournedos:
Torsken skæres i 4 ens stykker, der foldes sammen så man har 4 små tårne.

De fire tournedoser lægges i et smurt ildfast fad og forbages ved 200º C i ca. 4-5 minutter.

Krydr fisken med salt og peber og fordel panaden på tournedoserne.

Bages færdig i 8-10 minutter.

Squashsauté:
Squashen flækkes på langs og skæres i halvmåner. Rist dem forsigtigt på panden ved middelvarme, så de ikke tager farve. Krydres med salt og peber.

Servering:
Fisken anrettes på tallerkenen ovenpå squashsautéen, som er omkranset af tomatragout.

Server et stykke godt brød til.