Dampede muslinger

Den helt klassiske som man aldrig går fejl af.

Ingredienser:

4 personer

2 kg blåmuslinger
4 fint hakkede skalotteløg
2 fed fint hakket hvidløg
50 g smør
1 laurbærblad
3 spsk. hakket persille
Et par timiankviste
2½ dl hvidvin
1 spsk. hvidvinseddike
Salt og peber

Denne opskrift er beregnet som hovedret til 4 personer, men passer som forret til 6-8 personer.

Skrub og rens muslingerne under rindende vand. Muslinger der er beskadigede og muslinger som ikke vil lukke sig kasseres.

Når muslingerne er kogt kasseres muslinger, som ikke har åbnet sig under kogningen.

Smelt halvdelen af smørret i en tykbundet gryde, og sauter skalotteløg og hvidløg uden at de tager farve. Tilsæt laurbærblad, 1 spsk. persille, timian, hvidvin og hvidvinseddike, og bring det hele i kog.

Hæld muslingerne ved, skru ned for varmen, og læg låg på gryden et minut eller to.

Ryst jævnligt gryden, og kig til muslingerne - så snart de åbner sig er de færdige. Fjern muslingerne efterhånden som de er færdige.

Kog den tilbageværende suppe lidt ind, og rør resten af det kolde smør i.

Kom muslingerne tilbage i gryden, drys med resten af persillen og server i dybe tallerkner med et godt brød og et glas knastør Muscadet til.