Ostebord

Det traditionelle ostebord er her peppet lidt op.
Server et godt hvidt brød og smørristet rugbrød til ostene.

Ingredienser:

4 personer

250 g brie
1 spsk. tapenade pomodori secchi
1 håndfuld basilikumblade
små sorte oliven
150 g Gorgonzola
50 g pinjekerner
¾ dl sirup eller honning tilsat ingefær og kardemomme
150 g Port salut
4 små slanke pærer
½ liter pærecider
150 g sukker
0,1 g safran

Brie med urter og soltørret tomat
Flæk osten og smør begge stykker med tomat.

Drys med grofthakkede krydderurter og læg osten sammen igen.

Lad den trække til næste dag i køleskabet og server med oliven og brød.

Gorgonzola med pinjekerner i sirup
Rist pinjekernerne til de er gyldne, tilsæt sirup og kog op. Køl siruppen af og hæld den over osten lige inden servering.

Port salut med safranpærer
Skræl pærerne, men lad stilken sidde og skær blomsten fra.

Bring cider og sukker i kog. Tilsæt safran og pærer.

Kog i ca. 12 min for svag varme. Tag gryden af varmen, og lad pærerne ligge i lagen, til den er helt kold.

Kog lagen ind, til den har konsistens som tynd sirup. Server pærerne dryppet med sirup til osten.