Kom mel, salt og appelsinskal i en skål. opløs gæren i vandet, hæld det i melet og pisk med en el-mikser i 10 min (brug dejkrogene) til dejen er tyk og glat.
Dæk skålen med et klæde og lad dejen hæve lunt i 2 timer, til der er dannet en masse bobler i overfladen.
Lav i mellemtiden honningsiruppen: Kom honning, citronsaft og 1 spsk vand i en gryde, og lad det simre til det er godt blandet. Stil til side.
Når dejen er hævet, varmes olien op til 180º i en tykbundet gryde.
(180º = en terning brød bliver lysebrun på 45 sek.)
Tag 2 teskeer og dyp dem i koldt vand, så dejen ikke hænger fast, og kom små dejboller ned i den varme olie. Kog ca. 5 ad gangen i 2-3 min, til de er svulmet op og er gyldenbrune. Vend dem undervejs.
Tag bollerne op og lad dem dryppe af på fedtsugende papir.
Server ca. 5 æbleskiver pr. person, hæld den varme sirup over og drys med kanel.