Æbleskiver i honningsirup

Små fritterede boller, som kan fåes på enhver café i Grækenland.
Spises enten som dessert eller mellemmåltid.

Ingredienser:

6 personer

300 g mel
1 tsk salt
fintrevet skal af en usprøjtet appelsin
25 g gær
3 dl lunkent vand
1¼ dl græsk honning
1 tsk citronsaft
solsikkeolie til friturestegning
stødt kanel

Kom mel, salt og appelsinskal i en skål. opløs gæren i vandet, hæld det i melet og pisk med en el-mikser i 10 min (brug dejkrogene) til dejen er tyk og glat.

Dæk skålen med et klæde og lad dejen hæve lunt i 2 timer, til der er dannet en masse bobler i overfladen.

Lav i mellemtiden honningsiruppen: Kom honning, citronsaft og 1 spsk vand i en gryde, og lad det simre til det er godt blandet. Stil til side.

Når dejen er hævet, varmes olien op til 180º i en tykbundet gryde.
(180º = en terning brød bliver lysebrun på 45 sek.)

Tag 2 teskeer og dyp dem i koldt vand, så dejen ikke hænger fast, og kom små dejboller ned i den varme olie. Kog ca. 5 ad gangen i 2-3 min, til de er svulmet op og er gyldenbrune. Vend dem undervejs.

Tag bollerne op og lad dem dryppe af på fedtsugende papir.

Server ca. 5 æbleskiver pr. person, hæld den varme sirup over og drys med kanel.