Kom mandler, 1½ dl mælk og 2 tsk sukker i en lille gryde og bring det i kog. Skru ned for varmen og lad det snurre nogle minutter.
Køl det lidt af og mix det sammen i en blender eller foodprocessor. Det skal være mixet helt jævnt.
Smør 4 portions-souffléforme med en diameter på 7½ cm.
Opblød makronerne i halvdelen af amarettoen. Kom en makron delt i kvarte i hver form.
Kom 1 dl mælk i en tykbundet gryde og pisk melet ud deri. Tilsæt vanilie og smør og bring det i kog til det jævner.
Tag gryden af varmen og pisk ½ dl mælk i. Pisk den ene æggeblomme i.
Sæt gryden tilbage på varmen og pisk til det begynder at tykne. Tilsæt de øvrige æggeblommer og giv det et par minutter mere for svag varme. Det må ikke koge.
Pisk æggehviderne stive og pisk 25 g sukker i.
Bland soufflémassen med mandelmassen samt resten af amarettoen. Vend forsigtigt de piskede æggehvider i.
Fordel dejen i formene og bag dem 10-12 minutter i en 220º varm ovn.
Drys med flormelis og server sammen med en god kop kaffe.