Gedeost ristet i sesam

Gedeost ristet i sesam

En anderledes dessert.
Serveres med ristet rugbrød, purløg, radiser og sorte oliven.

Ingredienser:

4 personer

4 stk. gedeost i marinade
50 g mel
1 æg
100 g sesamfrø
olivenolie
100 g smør
4 skiver rugbrød
20 sorte oliven
purløg
8 radiser

Tag gedeosten op af lagen og tør den let. Vend den først i mel, dernæst i sammenpisket æg og til sidst i sesamfrø. Stil den koldt i ½ time.

Steg osten i olivenolie, til den er let gylden; ca 2 minutter på hver side ved svag varme.

Smelt smørret på en pande, steg rugbrødet heri til det er sprødt og læg det på fedtsugende papir.

Læg den varme gedeost på 4 tallerkener, dekorer med sorte oliven og et drys fintskåret purløg og hakkede radiser.

Server smørristet rugbrød til.

Opskriften er fundet i kogebogen "Fristelser fra Munkebjerg"