Nøddekurve med appelsinis

Nøddekurve med appelsinis

En frisk og delikat isdessert lavet med yoghurt.
Lav nøddekurvene i forvejen - de kan drille.

Ingredienser:

4 personer

3 æggeblommer
160 g sukker
2½ dl yoghurt naturel
1 dl appelsinsaft
2 tsk. reven økologisk appelsinskal
50 g mørk chokolade(kan udelades)
1/4 liter piskefløde
3 æggehvider
100 g finthakkede nødder
100 g smør
1 spsk hvedemel

Appelsinis:
Pisk æggeblommer og 60 g sukker til en luftig æggesnaps. Tilsæt yoghurt, appelsinsaft, appelsinskal og groft hakket chokolade.

Pisk fløden (gem 2 spsk til nøddekurvene) stiv og vend den i æggesnapsen.

Pisk æggehviderne stive og vend dem i cremen.

Hæld appelsincremen i en form og dæk med tætsluttet låg eller alu-folie.

Frys cremen i min. 4 timer.

Nøddekurve:
Bland nødder, 100 g sukker, smør, mel og 2 spsk piskefløde i en tykbundet gryde og giv det et opkog under omrøring.

Lad blandingen køle lidt af.

Tegn en cirkel (ca. 15 cm i diameter) på et stykke bagepapir. Læg bagepapiret på en bageplade og drys en kant af hvedemel (ca. 2 cm høj) rundt om cirklen. Melkanten forhindrer dejen i at løbe ud.

Smør 1/4 af dejen ud i cirklen til 2 cm fra melkanten og bag bunden ca. 8 minutter midt i ovnen ved 200 grader.

Afkøl kurven lidt og lad den falde i facon over et glas.