Oreganobrød

Oreganobrød

Et godt og nemt brød med oregano og hvidløg.

Ingredienser:

4 personer

25 g smør
2 dl mælk
½ dl kærnemælk
25 g gær
½ spsk sukker
½ tsk groft salt
1 knuste fed hvidløg
½ spsk tørret oregano
375 g mel

Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og tilsæt kærnemælken. Rør gæren ud heri.

Tilsæt de øvrige ingredienser. Slå dejen godt sammen.

Dæk skålen med fx et låg og lad dejen hæve et lunt sted i ca. ½ time.

Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem.

Form dejen til en stor bolle, som trykkes flad (ca. 3 cm tyk) og lægges den på en plade med bagepapir.

Rids brødet næsten igennem (som lagkagestykker), og lad det efterhæve et lunt sted  i ca. 30 min.

Pensl brødet med æg og drys med salt. Bag det midt i ovnen i ca. 20 minutter ved 225º.