Langtidshævet brød

Langtidshævet brød

Langtidshævet brød smager af mere og har en lækker sprød krumme.

Ingredienser:

Opskrift til 3 små brød eller ca. 12 boller.

¼ pakke gær
6 dl koldt vand
1 tsk honning
2 tsk groft salt
2 dl kerner (Solsikke, græskar)
2 ½ dl grahamsmel
8 dl hvedmel

Gæren opløses i vandet, honning, salt og grahamsmel tilsættes og det hele blandes godt sammen.

Tilsæt kerner og rør igen godt.

Tilsæt hvedemel lidt af gangen og ælt til du har en smidig og sej dej - 10 til 15 min på røremaskine !

Skålen dækkes til med film eller låg og hæver mindst 6 timer på køkkenbordet, eller natten over i køleskab.

Efter hævning hældes dejen ud på køkkenbordet og deles i klumper til brød eller boller - dejen er klistret, men tilsæt ikke ekstra mel.

Klumperne sættes på en bageplade med bagepapir.

Hvis du sætter dejen i køleskabet til hævning, skal du tage den ud og lade den få stuetemperatur (ca. 1 time), før du hælder den ud på køkkenbordet.

En time før bollerne skal bages sættes en bagesten i ovnen og varmes op ved 230 gr.

Skru ned på 200 gr. og sæt bagepladen med brød/boller ovenpå den varme bagesten og bag i ca 20 min - brød 25 min.